השקדים רוויים במינרלים אורגניים, בעיקר ברזל וסידן, עשירים בויטמיני B, ויש בהם הרבה מאד חלבון.
תתפלאו כמה פשוט להכין חלב שקדים וכמה זה טעים.
המצרכים:
1 כוס שקדים מושרים כ-8 שעות
3 כוסות מים קרים
3 תמרים רכים מגולענים
אופן ההכנה:
מכניסים לבלנדר את השקדים, התמרים והמים וטוחנים כשתי דקות.
יוצקים את הנוזל לתוך בד גבינה (ניתן לרכוש בכל בית טבע).
חולבים את נוזל השקדים לתוך קערה.
את החלב המתקבל מעבירים לצנצנת זכוכית.
החלב מחזיק במקרר עד 3 ימים.
הצעת ייעול: להכין כמות גדולה. להעביר לצנצנות קטנות ולהקפיא.
בכל פעם להפשיר צנצנת.