ריחה הולך לפניה. הניחוח שלה מתערבב עם ניחוחות הסתיו. אי אפשר להישאר אדישים אליה.
מעבר לריח ולטעם המשכרים, הגויאבה היא אחת המקורות העשירים ביותר של ויטמינים ומינרלים. היא עשירה באופן מיוחד בויטמין C, המחזק את מערכת החיסון שלנו (פי 4 מאשר בתפוז!!!), היא עשירה בויטמין A, היא מכילה הרבה אשלגן, היא מלאה בסיבים, היא תורמת לפעילות תקינה של מערכת העיכול והיא מעולה לוויסות כניסת הסוכר לדם, משום שהיא מכילה יחסית מעט סוכר מאשר פירות אחרים. הגויאבות הוורודות מכילות כמות מכובדת של נוגד החימצון החשוב – ליקופן.
שייק גויאבות:
10 שקדים מושרים במים כ-8 שעות
1 כוס מים
2 תמרים מזן מג'הול מגולענים
1 בננה
2 גויאבות בשלות
אם מפריעים לכם הגרעינים של הגויאבות – טחנו בבלנדר את המים ואת הגויאבות, העבירו את המשקה דרך מסננת לתוך קערה, כך הגרעינים יישארו במסננת. החזירו את המשקה חזרה אל הבלנדר, הוסיפו את הבננה, התמרים והשקדים וטחנו הכל יחד.
לרוויה!