כדי להצליח לשמור על תזונה בריאה עלינו ללמוד להתייעל במטבח.

אם נחזור הביתה מורעבים מיום עבודה ארוך, הדבר הראשון שנחפש יהיה לאכול משהו מיידי וזמין. נפתח את המקרר או המזווה ונוציא את הדבר המהיר ביותר לחימום, ובין אם זה יהיה בריא ומזין ובין אם פחות – אותו נבחר לאכול. העיקר לשבוע. ומייד.

על מנת שלא נגיע למצבים כאלו עלינו ללמוד להיות מאורגנים ומתוכננים.

אביא מספר דוגמאות להתייעלות במטבח:

  1. כשאני מבשלת לשבת פחמימה בריאה כלשהי (כוסמת, קינואה, אורז מלא וכו'…) אכין ממנה מראש כמות כפולה ואאכסן בכלי סגור במקרר. את הפחמימה הזאת אוכל לאכול במשך השבוע. על מנת שהפחמימה תישמר היטב ולא תחמיץ אסור שהיא תהיה מתובלת או מעורבבת עם ירקות או קטניות, אלא נטו רק היא. ברגע שנחזור הביתה נוכל להקפיץ בעשר דקות ירקות (גזר, דלעת, קישוא, קולורבי, כרוב, כרובית, ברוקולי….) ולערבב איתה, נוכל לחלוט ירקות קפואים במים רותחים וגם אותם לערבב (אפונה, שעועית, תירס, גזר…), נוכל לחתוך סלט דק ולערבב עם הפחמימה, וכו'…  הרעיון הוא שברגע שכבר הבסיס לארוחה שלנו מוכן – הכנת החלק השני תהיה כבר פשוטה ומהירה, אך אם עלינו להרכיב את המנה שלנו מההתחלה – כאן עלולה להיות הנפילה.
  2. כל ממרח שאכין (אם זה פסטו, ממרח עגבניות, ממרח זיתים וכו'…) אדאג להכין ממנו כמות גדולה ולחלק אותו לצנצנות. צנצנת אחת אשאיר במקרר ואת הצנצנות הנוספות אקפיא. כך יחכו לי ממרחים טעימים ומזינים והכי חשוב – זמינים!
  3. את אותו התהליך אעשה גם עם קטניות. אין הבדל אם אנביט 1/2 קילו חומוס או 2 קילו. זה אותו זמן של השקעה. בכל פעם שאנביט קטנית כלשהי אכפיל ואף אשלש את הכמות. כשהקטנית כבר סיימה את תהליך ההנבטה אחלק אותה לקופסאות ואקפיא. המקפיא שלי מלא בקופסאות של קטניות מונבטות. אם ארצה להכין למשל ממרח חומוס, קציצות עדשים, פלאפל וכו'… – יש לי כבר חומר גלם מוכן לעבודה…
  4. אדאג מראש שיהיה בבית שפע של פירות וירקות. הדבר הכי מזמין ומושך כשחוזרים מהעבודה זה לאכול פירות. זה מתוק וטעים ומרווה ומרגיע את הקיבה עד שמרכיבים ארוחה. בשתי דקות פורסים אבטיח או מלון וגם מבלי להתאמץ בכלל אוכלים נקטרינה או בננה או אגס. כשפותחים את המקרר ורואים שהוא מלא מכל טוב מתפשטת הרגשה של רוגע. כשפותחים את המקרר והוא ריק – ההרגשה היא של חוסר גדול, ולו רק במראה העיניים שלנו. נשתדל לתכנן את הקניות השבועיות שלנו כך שלא ייווצר החוסר הזה.

ישנם עוד רעיונות רבים, אך נראה לי שהרעיון כאן ברור – ככל שנדע להיות יותר מאורגנים כך לא ניפול למזון מתועש, לאכילה בחוץ או לכל דבר שהוא אינסטנט.