בהסתמך על "חוק ההסתגלות החיותית" (ניתן לקרוא את המאמר באתר) נוכל להבין למה מתכוונים כשאומרים לנו שיתכן ויש לנו "בעיות ספיגה".

אם אכלנו מזונות שאינם מותאמים למערכת העיכול שלנו, המזונות הללו יכולים לגרום לחומציות יתר בקיבה (כמו מזון מתועש, תרופות, הרבה מזונות מהחי, הרבה עמילנים…) חומציות בקיבה נגרמת גם מאכילת יתר, מאכילה בצירופים שגויים, בשעות לא מותאמות, וגם… מלחץ וממתח נפשי.

כשיש עודף של חומציות בקיבה הדבר עלול לפגוע בריריות המצפות את הדופן הפנימי של מערכת העיכול ולפצוע אותה (בצורת כיבים ואולקוס).

הגוף שלנו פועל תמיד להגנתו, אף שעל פניו נראה לנו שהוא טועה – הגוף פועל תמיד נכון.

הכלל הוא – הגוף פועל בתגובה נכונה למצבים שאינם נכונים.

הגוף בחכמתו מעבה את הרירית במערכת העיכול כדי למנוע מהחומצות לפצוע אותה.

כעת הרירית עבה ומערכת העיכול לכאורה מוגנת. אך אליה וקוץ בה – ויטמינים ומינרלים שנכנסים למערכת העיכול מהמזונות שאכלנו לא מצליחים לחדור את מעטפת הרירית המעובה כדי להיספג ולעבור אל מחזור הדם ומשם לתאים.

כעת אנחנו מבינים כיצד נוצרות "בעיות ספיגה".

הקשר בין ויטמין B12 ובעיות ספיגה:

ויטמין B12 מיוצר על ידי מיקרואורגניזם המצוי במעי הגס של האדם ובצינור העיכול של בעלי החיים הצמחוניים (כמו פרות ועיזים).

בעלי חיים טורפים אינם מייצרים אותו בגופם והם מקבלים אותו מגופם של בעלי החיים אותם הם טורפים (הטורפים ניזונים לרוב מבע"ח צמחוניים).

הבשר הנחשב כמקור העיקרי לויטמין B12 הוא בשר בקר. הפרה כידוע ניזונה מצמחים בלבד. וכמו האדם, גם היא מייצרת את הויטמין B12 שלה בתוך מערכת העיכול שלה.

הויטמין הזה נוצר בגופנו ובגופה של הפרה ע"י חיידקים המצויים במעי הגס ואשר חיים בסימביוזה עם הקרום הרירי של מערכת העיכול, בסיוע היסוד קובלט.

כעת הבנו שויטמין B12 מיוצר בגופנו.

מדוע אם כן,  בבדיקות דם אנשים רבים מגלים שחסר להם B12???

התשובה לכך היא – רירית מעובה שלא מאפשרת ספיגה. זה השורש של "בעיות ספיגה"….

לסיכום:

ככל שהתזונה שלנו תהיה יותר בריאה כך הרירית שלנו תהפוך להיות עם הזמן יותר דקה וויטמינים, מינרלים ועוד דברים חשובים והכרחיים לגופנו יוכלו לעבור דרכה.