מעלות רבות נקשרות אל הכורכום. אמנה את המעלות העיקריות:

נוגד חימצון: (נוגדי חימצון הם חומרים המגינים על הגוף מפני הרדיקלים החופשיים המסוכנים המסתובבים בגופנו) הכורכום הוא נוגד חימצון חזק פי שמונה מוויטמיני C ו E!

 מנקה רעלים: לכורכום יכולת לנטרל רעלים מהכבד ולאזן את רמות אנזימי הכבד, לכן הוא מסייע בתהליכים של ניקוי רעלים.

נוגד דלקת: הכורכום הוא אחד מנוגדי הדלקת החזקים ביותר. (דלקות מפרקים, עיניים ושאר הדלקות). הוא יכול להוות תחליף לתרופות נוגדות דלקת (וולטרן, אדוויל, נורופן, אספירין…).

נטילת תרופות אלו לאורך זמן עלולה לגרום לכיבי קיבה מרוב חומציותן, כורכום הוא חלופה טבעית בטוחה ובריאה.

חיוני ללב: הכורכום מונע היצמדות של טסיות דם ולכן מפחית את הסיכון להיווצרות קרישי דם. הוא מפחית טרשת עורקים ומחלות לב. הוא גם מוריד כולסטרול ומפחית את רמות השומן בדם.

מונע ומעכב אלצהיימר וטרשת נפוצה

מאזן הורמונלית: נחשב כמגביר וכמזרים דם ולכן עוזר לאיזון ההורמונלי.

תומך בטיפול בסרטן: יעיל בדיכוי גידולים ממאירים בשלב ההתחלתי, ההתפתחותי ואף הגרורתי של הגידול.

כמובן שכדי לזכות ביתרונות הרבים של הכורכום יש להשתמש בשורש הכורכום הטרי ולא באבקה הטחונה, שלמעט הצבע הצהוב החזק שבה לא נותרו בה נוטריינטים…

את שורש הכורכום ניתן לרכוש ברשתות השיווק, בבתי הטבע, בשווקים ואצל מגדלים פרטיים.

ניתן למעוך אותו בעזרת כותש שום או לגרד אותו עם פומפייה ולהכניסו לתבשילים, למרקים וכו'…