דפי האורז מהווים אצלי כתחליף בריא במקום בצק עלים, פילו, שמרים, או כל בצק אחר העוטף משהו.
את המילוי אני יכולה לבחור ככל העולה על רוחי.
מילויים כמו תפ"א, בטטות, ירקות מוקפצים, עדשים, פטריות, בצל וגם מילויים מתוקים, כמו שטרודל תפוחים וכו'…
אופן הכנת דפי האורז:
ממלאים קערה במים פושרים.
נטולים דף אורז בודד וטובלים אותו במים כמספר שניות
מוציאים מהמים ומניחים על מגש או קרש חיתוך.
מניחים באמצע דף האורז כף מתוך המילוי שהכנו.
מקפלים את הדף מכל צדדיו עד שנוצר ריבוע.
מניחים על תבנית עם נייר אפיה.
חוזרים על אותה הפעולה עם דפי האורז הנוספים עד שהתבנית מתמלאת.
אופים בחום בינוני כ-20 דקות.
ניתן למרוח שמן זית לאחר שהוצאנו את התבנית מהתנור.
בתמונה:
דפי אורז ממולאים בירקות:
המילוי: מגרדים בפומפיה גזר, קישוא ובצל ומקפיצים על גבי מחבת כחמש דקות.
מתבלים במלח, פלפל וקארי.