מחירן של הבננות על המדפים מתחיל לרדת. ודאי אתם כבר מזהים שכשהמחיר יורד – סימן שהעונה של הפרי החלה….
לכבוד תחילתה של עונת הבננות נקדיש לה כמה פוסטים למתכונים שבהם היא מככבת.
תחילה נכיר את ערכיה התזונתיים המצויינים:
היא עשירה בויטמין C, (בננה אחת ביום מכילה 10% מהכמות היומית הנצרכת), היא עשירה במנגן, אשר עוזר לשמירת העור וליצירת קולגן, היא מכילה כמות מכובדת של ויטמין B6 אשר מסייע בעיכול והיא בעיקר ידועה בכמות האשלגן הרבה שלה אשר תורמת לבריאות הלב ומערכת העצבים, היא מכילה גם חומצה פולית, ברזל, סיבים תזונתיים, פחממות, חלבונים ושומנים.
היא נותנת לגוף הרבה אנרגיה ולכן אני אוהבת לאכול כמה בננות לאחר פעילות גופנית.
בננות יש לאכול רק כשהן בשלות לחלוטין. ככל שהבננה יותר בשלה כך העמילן שלה (הרב סוכר) מתפרק לדו סוכר.
הדבר הכי בריא וטעים זה פשוט לקלף אותה ולאוכלה כמו שהיא.
ובכל זאת, אשלח מתכונים המכילים בננות.
לחיי הטעם והבריאות!
מילק שייק בננה
המצרכים:
חופן קשיו מושרה במים כשעתיים או חופן שקדים מושרים במים 6 שעות
4 בננות בשלות טריות או קפואות
2 תמרים מגולענים מסוג רך (ברהי או מג'הול)
מעט וניל איכותי
3 כוסות מים קרים (אם השתמשנו בבננות טריות נוכל להוסיף 4 קוביות קרח)
טוחנים הכל בבלנדר ושותים לרוויה.