המצרכים:  (כמות של כ-40 בייגלים. מכינה מראש הרבה ומקפיאה)      

 2 קילו קמח כוסמין / קמח חיטה 70%  / אפשרות לערבב כוס מזה ומזה…

2 כפות מלח גבישי

 3 כפות סוכר קנים

 1 כף שמרים יבשים (אפילו אם מכפילים את הכמות, אין צורך ביותר מכף שמרים)

 4 מאגים (כוס גדולה של שתיה חמה) מים חמימים

אופן ההכנה:     

ללוש הכל במיקסר או ביד, כאשר המלח בתחתית (שלא יגע בשמרים)

מתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את עצמו.

כאשר הידיים מקומחות, לוקחים חופנים מהבצק ומגלגלים לכדורים

כל כדור הופכים לנחש

מלפפים את הנחשים בצורת בורג

זורקים לסיר רותח עם כף מלח – כל פעם כארבעה-חמישה בייגלים

ברגע שצפים ומכפילים את נפחם מוציאים אותם בזהירות מהמים ומניחים אותם בתבנית אפיה כשהם צמודים אחד לשני (ההתפחה נעשתה כבר במים הרותחים, בתבנית הם לא יתפחו יותר)

אופים כ-25 דקות בתנור בחום בינוני.

לאחר שהבייגלים יצאו מהתנור מורחים אותם בשמן זית.