אוגוסט.

משפחות יוצאות לנופש לכמה ימים בחיק הטבע. הכנרת קוראת לנו כמידי קיץ. איך לא נבוא…

לא תמיד יש מטבח שאפשר בו לבשל, לא תמיד יש תנאים נוחים להכנת ארוחה.

אני באופן אישי משחררת קצת בחופש. קונה לילדים דברים שבשגרה שלנו בבית אינני קונה והכל בסדר!!!!

ובכל זאת אני משתדלת לאכול בריא ולהוסיף למשפחתי גם דברים מזינים.

לרוב אני מעדיפה לנסוע עוד כמה קילומטרים אל העיר הקרובה כדי לחפש סופר מרקט גדול ולא מסתפקת במכולת הקטנה הצמודה אל החוף, שלרוב היא דלה בדברים הטובים שאני מחפשת….

כשאני מגיעה לסופר אני עוברת בדוכני הפירות והירקות וממלאת עגלה מכל טוב. אבטיח, מלון, ענבים, מנגו, נקטרינות, סברס ושאר פירות העונה. וגם מעמיסה שפע של ירקות. בדרך לקופה אני מניחה בעגלה גם תמרים ואגוזים לנישנוש וזהו… אני מרגישה שוב בבית.

בערב, על החוף, מדליקים מדורה ולשם אנחנו מכניסים מלבד תפוחי אדמה, גם בצל, בטטות, קישוא,  סלק, קולרבי, תפוח אדמה ירושלמי (כסביה), שומר, עגבניה, פלפל וכל מיני ירקות שקניתי בבוקר בסופר. וכל המוסיף ומגוון הרי זה משובח.

ויש גם גזיה גדולה שנוסעת איתנו באוטו לכל מקום ויש סיר בישול ואפשר להכין בעזרתם יופי של תבשילים פשוטים ומשביעים בטעם של חופש.