עונת הסתיו שולחת אותי אל מחוזות ילדותי בתור ילדה בקיבוץ.
אחד מזיכרונותיי היפים ביותר היה לרדת אל מטע האגוזים שלנו יחד עם ילדי בית הילדים ולאסוף אגוזים.
האדמה מתחת לעצי האגוז הגדולים כוסתה ברשתות גדולות והטרקטור עם המלחציים החזקים אשר נקרא "המנעֶרֶת" תפס את הגזעים וניער את העצים עד שהאגוזים צנחו מטה לאדמה.
כעת הגיע תורנו, הילדים.
התיישבנו מתחת לעצים ואספנו את האגוזים הפזורים על הרשתות לתוך דליים.
רוב האגוזים היו עדיין סגורים בתוך קליפת האגוז הירוקה אשר כבר החלה להתייבש ולהתבקע. קליפת האגוז שטרם יבשה הכילה יוד וכשהיינו מפרידים את הקליפות מהאגוזים היו הידיים שלנו נצבעות בצבע ירוק עז שהפך אחר כך לצבע חום. כשהיינו מגיעים למחרת לבית הספר האזורי הראנו את הידיים הצבועות שלנו לילדי הישובים האחרים ואמרנו שכך נראות ידיים של פועלים אמיתיים 😆…
אבל תכל'ס, מי שלא הריח את ריחם של עצי האגוז בעת האסיף לא זכה להריח ריח של סתיו…
מעבר לסנטימנטים שיש לי לאגוזים, אי אפשר להתעלם מהבריאות הרבה שהם מכילים, כמובן בצורתם הטבעית ולא זו המחוממת.
האגוזים תורמים לשמירה על בריאות מערכות רבות בגוף בעיקר בשל תכולת נוגדי חימצון הגבוהה שבהם, יש בהם עושר של חלבון, של ויטמינים ומינרלים ושל שומנים חיוניים, הם מסייעים במצב של כולסטרול גבוה, סוכרת, חיזוק הלב וכלי דם, מתחים ועוד..
אני אוהבת להכניס חופן של אגוזים לסלט ירקות, לערבב ולאכול.
למשקיענים שבינכם, אני משתפת במתכון מדליק לקציצות מאגוזים. (כמובן שהמתכון הוא "רואו", ללא אפיה).
תכולת השומן הגבוהה של האגוזים גורמת לעיסה להיות דביקה וטעמו של הכמון נותן את הטוויסט של הקציצות.
קציצות אגוזים
המצרכים:
2 כוסות אגוזי מלך מושרים כשעה ומסוננים
חופן עגבניות מיובשות לחות
צרור כוסברה
2 שיני שום
כמון
קורט מלח
אופן ההכנה:
טוחנים הכל במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה
קורצים חתיכות קטנות מהעיסה ויוצרים כדורים
מגישים עם סלט ירקות חי.
בתאבון!
כנה אמונה שכטר